Spinaziesoep

0 470

Spinaziesoep is een heel erg makkelijke soep om te maken en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Ikzelf gebruik altijd babyspinazie in de soep, deze blaadjes zijn jong en hebben geen harde stugge steeltjes die nog wel eens bitter worden bij het koken. Gebruik je gewone bladspinazie haal dan alle stugge harde steeltjes van de blaadjes af voordat je de soep gaat maken. Onderstaand recept is voor ongeveer 4 personen.

Spinaziesoep recept

  • Scheutje olie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 750 gram gewassen spinazie (voorkeur babyspinazie)
  • 750 ml groentebouillon (gemaakt van bouillonblokje, eventueel kun je ook kippenbouillon gebruiken)
  • 250 ml kookroom
  • Vers gemalen peper en zout naar smaak

Spinaziesoep maken

  1. Zet een pan op het vuur met een scheut olie en fruit hierin de knoflook en de fijngesnipperde ui in aan
  2. Voeg dan de verse (baby) spinazie toe en roerbak even mee
  3. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
  4. Laat 15 minuutjes zachtjes koken en pureer dan de soep
  5. Voeg de kookroom toe en breng de soep op smaak met wat vers gemalen peper en eventueel nog wat zout
Spinaziesoep

Spinaziesoep

No ratings yet
Afdrukken Pin
Gang: Spinaziesoep
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • Scheutje olie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 750 gram gewassen spinazie voorkeur babyspinazie
  • 750 ml groentebouillon gemaakt van bouillonblokje, eventueel kun je ook kippenbouillon gebruiken
  • 250 ml kookroom
  • Vers gemalen peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Zet een pan op het vuur met een scheut olie en fruit hierin de knoflook en de fijngesnipperde ui in aan
  • Voeg dan de verse (baby) spinazie toe en roerbak even mee
  • Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
  • Laat 15 minuutjes zachtjes koken en pureer dan de soep
  • Voeg de kookroom toe en breng de soep op smaak met wat vers gemalen peper en eventueel nog wat zout

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.