Waldorfsalade
Deze klassieke waldorfsalade dankt zijn naam aan het hotel waar deze salade voor het eerst geserveerd werd, het Waldorf Astoria hotel.
De salade is vegetarisch, maar wil je er een echte maaltijdsalade van maken voeg dan nog extra wat gerookte kip of uitgebakken spek toe.
Waldorfsalade recept
- 1 Granny smith (of andere stevige zure appelsoort)
- Handje walnoten grof gehakt
- 1 eetlepel mayonaise
- handje blauwe druiven gehalveerd
- 3 stengels bleekselderij gewassen en geschild
- sap van ½ citroen
- peper en zout
- blaadjes sla om de salade op te serveren
Klassieke waldorfsalade maken
- Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd de appel eerst in plakjes en dan in reepjes, zodat je lucifers krijgt (jullienne)
- Knijp er een klein beetje citroensap over en roer door zodat de appel niet bruin word
- Snijd de bleekselderij ook in dunne reepjes zoals de appel
- Meng nu de appel met de bleekselderij, de druiven met de mayonaise en breng eventueel op smaak met wat zout en peper
- Leg wat sla op een bord en dresseer hier de salade op, bestrooi met de grof gehakte walnoten
- Voor een maaltijdsalade kun je wat gerookte kip of uitgebakken spek toevoegen
Ingrediënten
- 1 Granny smith of andere stevige zure appelsoort
- Handje walnoten grof gehakt
- 1 eetlepel mayonaise
- handje blauwe druiven gehalveerd
- 3 stengels bleekselderij gewassen en geschild
- sap van ½ citroen
- peper en zout
- blaadjes sla om de salade op te serveren
Bereiding
- Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd de appel eerst in plakjes en dan in reepjes, zodat je lucifers krijgt (jullienne)
- Knijp er een klein beetje citroensap over en roer door zodat de appel niet bruin word
- Snijd de bleekselderij ook in dunne reepjes zoals de appel
- Meng nu de appel met de bleekselderij, de druiven met de mayonaise en breng eventueel op smaak met wat zout en peper
- Leg wat sla op een bord en dresseer hier de salade op, bestrooi met de grof gehakte walnoten
- Voor een maaltijdsalade kun je wat gerookte kip of uitgebakken spek toevoegen