Waldorfsalade

0

Deze klassieke waldorfsalade dankt zijn naam aan het hotel waar deze salade voor het eerst geserveerd werd, het Waldorf Astoria hotel.

De salade is vegetarisch, maar wil je er een echte maaltijdsalade van maken voeg dan nog extra wat gerookte kip of uitgebakken spek toe.

Waldorfsalade recept

  • 1 Granny smith (of andere stevige zure appelsoort)
  • Handje walnoten grof gehakt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • handje blauwe druiven gehalveerd
  • 3 stengels bleekselderij gewassen en geschild
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout
  • blaadjes sla om de salade op te serveren

Klassieke waldorfsalade maken

  1. Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd de appel eerst in plakjes en dan in reepjes, zodat je lucifers krijgt (jullienne)
  2. Knijp er een klein beetje citroensap over en roer door zodat de appel niet bruin word
  3. Snijd de bleekselderij ook in dunne reepjes zoals de appel
  4. Meng nu de appel met de bleekselderij, de druiven met de mayonaise en breng eventueel op smaak met wat zout en peper
  5. Leg wat sla op een bord en dresseer hier de salade op, bestrooi met de grof gehakte walnoten
  6. Voor een maaltijdsalade kun je wat gerookte kip of uitgebakken spek toevoegen
klassieke waldorfsalade

Waldorfsalade

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Salades
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Auteur: Recepten

Ingrediënten

  • 1 Granny smith of andere stevige zure appelsoort
  • Handje walnoten grof gehakt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • handje blauwe druiven gehalveerd
  • 3 stengels bleekselderij gewassen en geschild
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout
  • blaadjes sla om de salade op te serveren

Bereiding

  • Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd de appel eerst in plakjes en dan in reepjes, zodat je lucifers krijgt (jullienne)
  • Knijp er een klein beetje citroensap over en roer door zodat de appel niet bruin word
  • Snijd de bleekselderij ook in dunne reepjes zoals de appel
  • Meng nu de appel met de bleekselderij, de druiven met de mayonaise en breng eventueel op smaak met wat zout en peper
  • Leg wat sla op een bord en dresseer hier de salade op, bestrooi met de grof gehakte walnoten
  • Voor een maaltijdsalade kun je wat gerookte kip of uitgebakken spek toevoegen

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.