Website met heerlijke recepten en kooktips

Waldorfsalade

0 1.914

Deze klassieke waldorfsalade dankt zijn naam aan het hotel waar deze salade voor het eerst geserveerd werd, het Waldorf Astoria hotel.

De salade is vegetarisch, maar wil je er een echte maaltijdsalade van maken voeg dan nog extra wat gerookte kip of uitgebakken spek toe.

Waldorfsalade recept

  • 1 Granny smith (of andere stevige zure appelsoort)
  • Handje walnoten grof gehakt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • handje blauwe druiven gehalveerd
  • 3 stengels bleekselderij gewassen en geschild
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout
  • blaadjes sla om de salade op te serveren

Klassieke waldorfsalade maken

  1. Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd de appel eerst in plakjes en dan in reepjes, zodat je lucifers krijgt (jullienne)
  2. Knijp er een klein beetje citroensap over en roer door zodat de appel niet bruin word
  3. Snijd de bleekselderij ook in dunne reepjes zoals de appel
  4. Meng nu de appel met de bleekselderij, de druiven met de mayonaise en breng eventueel op smaak met wat zout en peper
  5. Leg wat sla op een bord en dresseer hier de salade op, bestrooi met de grof gehakte walnoten
  6. Voor een maaltijdsalade kun je wat gerookte kip of uitgebakken spek toevoegen
waldorfsalade

Waldorfsalade

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Salades
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Auteur: Recepten

Ingrediënten

  • 1 Granny smith of andere stevige zure appelsoort
  • Handje walnoten grof gehakt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • handje blauwe druiven gehalveerd
  • 3 stengels bleekselderij gewassen en geschild
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout
  • blaadjes sla om de salade op te serveren

Bereiding

  • Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd de appel eerst in plakjes en dan in reepjes, zodat je lucifers krijgt (jullienne)
  • Knijp er een klein beetje citroensap over en roer door zodat de appel niet bruin word
  • Snijd de bleekselderij ook in dunne reepjes zoals de appel
  • Meng nu de appel met de bleekselderij, de druiven met de mayonaise en breng eventueel op smaak met wat zout en peper
  • Leg wat sla op een bord en dresseer hier de salade op, bestrooi met de grof gehakte walnoten
  • Voor een maaltijdsalade kun je wat gerookte kip of uitgebakken spek toevoegen

 

Je zou ook graag
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.