Categorie
Recepten
Recepten
Komkommersalade met dille en yoghurtdressing
Komkommersalade is een lekker fris bijgerecht zowel bij een maaltijd als bij bv een BBQ. Deze salade is het lekkerste als je de dressing net voor het serveren pas door de komkommer heen roerd. Wel is het lekker om de dressing al wat eerder…
Mayonaise maken
Mayonaise word in Nederland behoorlijk vaak gegeten en meestal word deze gewoon gekocht. We eten het bij friet, gebakken aardappelen en in een sandwich word het ook nogal eens op de boterham gesmeerd. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen…
Zelf karamelsaus maken
Karamelsaus is onweerstaanbaar over ijs en dan met een heerlijke schep slagroom erbij mmmm. Denk niet aan de calorieën als je karamelsaus eet maar geniet van de hemelse zachte smaak van die volle karamelsmaak.
Misschien heb je het nog…
Zelf falafel maken
Falafel zijn vegetarische balletjes gemaakt van kikkererwten. Ze worden vaak gegeten samen met een pitabroodje, gevuld met veel groenten. Serveer er een lekker sausje bij of hummus.
Het kost even werk om zelf falafel te maken, niet…
Zelf pitabroodjes maken
Zelf pitabroodjes maken, het is helemaal niet zo moeilijk en heel erg lekker. Uiteraard is het lekker om pitabroodjes bij shoarma te eten maar bij zelfgemaakte falafel of om te dopen in de hummus zijn verse pitabroodjes ook heel geschikt.…
Zelf bolognesesaus maken, zo maak je het zonder pakjes en zakjes
Iedereen kent wel de spaghetti bolognese en dit welbekende pastagerecht komt regelmatig op tafel, bij jou vast ook? Maar gebruik je dan een pakje of kant en klare bolognesesaus of maak je het gewoon lekker helemaal zelf? Ik maak mijn…
Zelf amandelpasta maken
Zelf amandelpasta maken is eigenlijk pindakaas van amandelen, erg lekker en heeeel makkelijk te maken, alles wat je nodig hebt zijn amandelen en wat zeezout (optioneel een eetlepel kokosolie). In pindakaas die je in de winkel koopt zit…
Zelf kruidenboter maken
Zelf kruidenboter maken is super easy en toch kopen een hoop mensen het nog steeds kant en klaar. Op zich niet erg natuurlijk maar zelfgemaakte kruidenboter is echt super lekker en het voordeel is als je het zelf maakt dat je er eindeloos…
Tapenade van zongedroogde tomaten
Super lekkere tapenade en zo makkelijk te maken. Deze tapenade is op basis van zongedroogde tomaten maar je kynt ook tapenade maken van zwarte olijven of groene olijven. Heerlijk op een bruchetta of stukje stokbrood. Deze dip is altijd goed…
Pittige roomkaasdip
Deze lekkere pittige roomkaasdip is gemaakt van roomkaas met verse rode pepertjes, chilipoeder, paprikapoeder en tomatenketchup, makkelijk en snel te maken en lekker pittig, heerlijk om een stukje wortel of komkommer in te dippen. Je kunt…
Guacamole, dipsaus van avocado
Guacamole is een dipsaus gemaakt van avocado die veel bij mexicaans eten geserveerd word. Je kunt het heerlijk dopen in tortilla chips maar bij een mexicaanse wrap of op een broodje is het ook heel erg lekker.
Zet guacamole met een…
Kikkererwten
Je ziet kikkererwten steeds vaker in recepten verschijnen maar wat zijn het nou eigenlijk en hoe kun je deze peulvruchten (want dat zijn het) gebruiken. Je kunt ze op verschillende manieren verwerken, eet ze als groente, als…
Bieten hummus
Bieten hummus. Hummus is een dipsaus gemaakt van kikkererwten, bij deze hummus is er geroosterde rode biet aan toegevoegd voor een extra dimensie aan de smaak te geven en zeg nou zelf het ziet er natuurlijk spectaculair uit. Zet dit op een…
Dip van spinazie en artisjok
Een heerlijke dip van spinazie en artisjok, je moet er maar opkomen. Ik kreeg het pas op een verjaardag en ondanks dat mensen eerst zoiets hadden van wat is dit, vonden ze de dip toch erg lekker, het is een niet zo voor de hand liggende…
Dip van roomkaas, kruiden en lenteuitjes
Een lekkere dip om een stukje brood of stokbrood in te dippen of een stukje komkommer of wortel. Deze dip is lekker makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze dip is ook lekker om buggle chips in te dippen en bij de BBQ…
Zalm uit de oven met rozemarijn en honing
Heerlijke zalm uit de oven met rozemarijn en honing. Een super makkelijk en snel gerecht die je binnen 5 minuten in de oven schuift. Als je zalm in de oven gaar word heb je je handen vrij om een lekker bijgerecht of aardappelgerecht te…
Zalm met groenten in teriyakisaus
Dit gerecht zit boordevol lekkere knapperige groenten en kun je ipv met zalm ook prima met stukjes kipfilet maken maar in dit recept maak ik het met lekkere verse zalmfilet. Je kunt de schotel met bv rijst of miehoen serveren maar het…
Vegetarische gezonde pizza
Deze vegetarische gezonde pizza is niet gemaakt van traditioneel pizzadeeg maar lekker van gebakken aubergine. Je kunt ipv aubergine ook courgette gebruiken of een combinatie van beiden. Wil je dus een echt gezonde pizza eten dan is dit…
Quiche met zalm en spinazie
Iedereen is dol op hartige taart en deze zalm met spinazie hartige taart zal dan ook zeker in de smaak vallen als je eens vrienden op het eten krijgt of zelfs op een feestje of verjaardag kun je deze hartige taart ook als hapje serveren.…
Pasta uit de oven met broccoli en bloemkool gegratineerd
Pasta staat ook in de Nederlandse keuken tegenwoordig regelmatig op het menu. Niet zo gek ook want pasta is veelzijdig en je kunt er dan ook veel kanten mee op. Uiteraard kennen we de pasta bolognese of de pasta pesto maar ook met…
Gebakken biefstuk met rozemarijn
Een goed gebakken biefstuk heeft geen opsmuk nodig, alleen wat peper en zout is al heerlijk maar een takje rozemarijn op het laatst in de pan erbij geeft het vlees en de jus een super lekkere smaak. Een goede biefstuk bakken is voor veel…
Zoete aardappelpuree
Deze puree van zoete aardappel verschilt qua bereiding niet zoveel van de gewone aardappelpuree. Zoete aardappelpuree is gewoon als bijgerecht te eten net als dat je zou doen met “gewone” aardappelpuree. In Amerika staat de puree van zoete…
Gebakken aardappelen
Gebakken aardappelen komen net als aardappelpuree bij de meeste Nederlanders geregeld op tafel en niet zo gek ook natuurlijk ze zijn heerlijk. Je kunt de gekookte aardappelen van de dag ervoor opbakken, blokjes aardappel snijden en die…
Gebakken champignons
Gebakken champignons zijn heerlijk met bv toast om als lunch te eten maar je kunt gebakken champignons ook eten als bijgerecht bij bv gebakken biefstuk of een ander lekker stukje vlees. Echt lekkere gebakken champignons worden in een…
Aardappelen uit de oven met bacon, kaas en creme fraiche
Deze aardappelen uit de oven met bacon zijn super lekker en heel erg makkelijk om klaar te maken. Je schuift ze in de oven, na 20 minuten doe je de bacon en kaas erop en dan nog even kort terug in de oven en je kunt al genieten van deze…
Wrap met roerei en avocado
Een heerlijk makkelijk, voedzaam en snel ontbijt. Je zou er zelfs meer kunnen maken en dan gelijk ook als lunch meenemen naar je werk (wel even het roerei af laten koelen voordat je het in de wrap doet dan)
Wrap met roerei het recept…
Toast met geitenkaas en avocado
Een super makkelijk voedzaam ontbijt waar je je dag goed mee begint. Ook super geschikt als laat ontbijt in het weekend. Heb je nog brood over van de dag ervoor dan kun je er lekker toast van maken, het is extra lekker op knapperig getoast…
Havermout met kiwi, banaan en honing
Havermout met kiwi, havermout is een gezond en voedzaam ontbijt wat steeds vaker weer gegeten word in de ochtend. Het is naast gezond ook nog eens lekker en het is een ontbijt waar je eindeloos mee kan variëren. Neem lekker fruit van het…
Couscous met geroosterde groenten en kipfilet
Een heerlijke schotel met couscous, groenten uit de oven en gebakken kip blokjes. Met de groenten kun je variëren, ik heb nu paprika, courgette en aubergine genomen maar je kunt hier groenten
voor nemen die je zelf lekker vind. Je zou ook…
Groene smoothie van spinazie, kiwi en komkommer
Groene smoothies zijn supergezond en omdat het goed is om af te wisselen met je eten en dus ook met je ontbijt is het goed om af en toe een lekkere (groene) smoothie op tafel te zetten. Heb je kinderen die niet zo van groenten en/of fruit…