Website met heerlijke recepten en kooktips
Categorie

Recepten

Recepten

Blueberry yoghurt

Lekkere blauwe bessenyoghurt, ik heb heerlijke Griekse yoghurt genomen maar je kunt ook gewone yoghurt nemen of geitenyoghurt bv. En ipv blauwe bessen kun je natuurlijk ook ander fruit nemen, rode bessen, aardbeien maar ook frambozen zijn…

Cocktailsaus maken

Cocktailsaus maken.  Cocktailsaus is een klassieke saus die veelal bij de garnalencocktail gegeten word. Nu is het niet zo dat de saus alleen daarbij te eten is, bij een gourmet of BBQ is de saus ook prima te serveren. Het is een saus op…

Zelf citroen limonade maken

Zelf citroen limonade maken. In de zomer is het heerlijk om verse citroen limonade te maken. Je kunt ook eerst siroop maken van de citroenen en dan de siroop aanlengen met water maar het onderstaande recept is om makkelijk en snel super…

Komkommersalade

Komkommersalade is naast tomatensalade en eiersalade 1 van de salades die het vaakst op tafel komt denk ik. Als bijgerecht bij de maaltijd maar bij BBQ’s in de zomer ook een salade die je vaak op tafel ziet staan. Je kunt de komkommersalade…

Courgettesoep met gerookte kip

Courgettesoep is een erg lekkere soep die heel makkelijk te maken is. In de zomermaanden als de courgettes er in overvloed zijn een aanrader om te maken, net als de verse tomatensoep. Je hebt er niet zoveel ingrediënten voor nodig en je…

Klassieke ceasar salade

De klassieke ceasar salade is ooit voor het eest gemaakt uit nood toen het erg druk was in het restaurant waar de kok Ceasar Cardini werkte. Hij heeft toen omdat er maar weinig ingrediënten voorhanden waren een salade samengesteld van de…

Hutspot maken

Hutspot is een traditioneel Nederlands gerecht gemaakt van aardappel, winterpeen en ui. Je kunt de hutspot eten met rookworst maar ook met bv hachee, klapstuk of stooflappen. Maar een balletje gehakt erbij is ook lekker! Bij stamppot…

Griekse Salade

Griekse salade is een lekkere en makkelijke salade bestaande uit komkommer, tomaat, feta en olijven. Als je op vakantie bent geweest in Griekenland weet je wel dat de salade overal op de kaart staat en met warm weer is het natuurlijk ook…

Creme brulee

Creme brulee is een dessert gemaakt van eidooiers, room en suiker. Het is een lekker nagerecht wat je goed van te voren kunt bereiden zodat je er op het moment van serveren bijna geen werk meer aan hebt. Je hoeft alleen wat suiker erover…

Tomatensalade

Tomatensalade is samen met komkommersalade en eiersalade 1 van de meest gegeten salades, vooral in de zomer en bij de BBQ komen ze vaak op tafel, in vele vormen en samenstellingen. Tomatensalade kun je als makkelijk bijgerecht eten en is zo…

Eiersalade

Eiersalade is lekker voor op brood maar word ook vaak geserveerd bij een borrel voor op een toastje of stukje stokbrood. Eiersalade is super makkelijk om zelf te maken en ook nog eens heel erg lekker. In dit recept heb ik wat kerrie…

Waldorfsalade

Deze klassieke waldorfsalade dankt zijn naam aan het hotel waar deze salade voor het eerst geserveerd werd, het Waldorf Astoria hotel. De salade is vegetarisch, maar wil je er een echte maaltijdsalade van maken voeg dan nog extra wat…

Rabarber koken

Rabarber is een groente ipv een fruitsoort zoals veel mensen denken. Vroeger stond rabarber vaker als groente op tafel als in deze tijd terwijl rabarber koken misschien wel 1 van de makkelijkste “recepten”is. Strikt genomen heb je voor het…

Zoete aardappelsoep met kokos

Zoete aardappelsoep is bij een hoop mensen nog steeds onbekend en dat is best jammer want het is heel erg gezond. Kinderen zijn er vaak dol op door de zoete smaak die zoete aardappel van nature heeft. Deze zoete aardappelsoep is makkelijk…

Romige broccolisoep

Broccoli is supergezond, het bevat natuurlijke vitamine A,E en C welke sterke antioxidanten zijn. Het is goed tegen kanker dus en het helpt je huid herstellen en het is ook nog eens goed voor je ogen. Buiten dat broccoli gezond is is het…

Tzatziki

Tzatziki is een traditionele Griekse dipsaus gemaakt van Griekse yoghurt, komkommer, knoflook en olijfolie. Daarnaast zie je ook vaak dat er verschillende kruiden aan toegevoegd worden zoals munt, dille of peterselie. Je zet het neer als…

Vers fruitsalade

Vers fruitsalade is een super makkelijk maar wel heel erg lekker en gezond nagerecht. Je kunt het als toetje eten maar ook als tussendoortje of als onderdeel van een lunch, brunch of lekker bij de BBQ. Als je vers fruitsalade gaat maken let…

Witlof met ham en kaas uit de oven

Witlof met ham en kaas uit de oven, wie kent het niet? Met kerst is het denk ik wel 1 van de groenten die bij een hoop mensen op tafel komt, zeker als er traditioneel gegeten word. Op zich niet gek want je kunt het goed voorbereiden en…

Aioli

Aioli (of knoflook mayonaise) Aioli, de echte heeft niks met mayonaise te maken, de originele aioli is knoflook met olie gemaakt in de vijzel maar tegenwoordig is de aioli die in Nederland gegeten word meestal wel op basis van mayonaise.…

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is eigenlijk heel eenvoudig, ik leg je hieronder uit hoe je zelf mayonaise maakt met de hand maar je kunt mayonaise ook met een staafmixer maken, hieronder leg ik je uit hoe je dat doet, het recept blijft verder…

Tiramisu

Tiramisu is een echt Italiaans nagerecht gemaakt van Italiaanse lange vingers, mascarpone en koffie. Er gaan diverse recepten de ronde, recepten met en zonder ei en recepten met met en zonder drank erin, je kunt zelf uitproberen wat jij…

Hummus

Hummus is een puree gebaseerd op kikkererwten en word als dip gegeten bij bijvoorbeeld Turk brood, Libanees brood of pita brood gegeten. Deze dipsaus word door de meeste mensen gemaakt met kikkererwten uit blik maar geloof me als je iets…

Goulash, zelf Hongaarse goulash maken

Goulash is een super lekkere Hongaarse stoofschotel gemaakt van rundvlees en paprika. Je kunt Goulash met gekookte aardappelen, puree of zoals ik het het lekkerste vind met rijst eten. Voor deze stoofschotel kun je runderlappen,…

Aardappelpuree maken

Aardappelpuree staat bij veel huishoudens regelmatig op het menu en geloof het of niet maar een hoop mensen maken aardappelpuree uit een pakje. Aangezien ik geen voorstander ben van koken uit pakjes en zakjes leg ik je hier uit hoe je zelf…

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon is een lekkere stoofschotel gemaakt van rundvlees gestoofd in rode wijn. Het is een Frans gerecht en net als bij zoveel recepten gaan er verschillende variaties de ronde. De 1 doet er nog wat zilveruitjes doorheen, de…

Verse tomatensoep

Zelf verse tomatensoep maken is eigenlijk zo eenvoudig dat het echt niet nodig is om een zakje of een pakje te gebruiken als je tomatensoep gaat maken. Dit recept voor tomatensoep staat binnen 30 minuten op tafel en zit boordevol vitamine…

Bolognesesaus

Zelf bolognesesaus maken is helemaal niet zo moeilijk als dat je misschien denkt. Het kost wel even tijd, dat zit hem niet zozeer in het maken zelf maar in de tijd dat de saus op het vuur staat. Echt lekkere bolognesesaus laat je lekker…