fbpx

Lemoncurd taartvulling

0

Lemon curd

Lemon curd is een creme op basis van ei, citroen, suiker en boter die traditioneel gegeten word bij scones. Je kunt het kant en klaar uit de supermarkt halen maar zelfgemaakte lemon curd is natuurlijk veel leuker (en lekkerder).

Buiten dat je de lemon curd bij scones kunt eten kun je het ook door de yoghurt doen, er een taart van maken, op een cracker of beschuitje eten, op een pannenkoek smeren, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan. Lemon curd is dus super veelzijdig en tijd om dit nu ook zelf te gaan maken. Zorg dat je biologische citroenen neemt of boen de citroenen heel erg goed schoon voordat je ze gaat raspen.

Lemon curd recept

  • 2 eieren
  • 2 citroenen (biologisch en goed schoon geboend)
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram roomboter

Lemon curd maken

  1. Rasp eerst de schil van de citroen (neem een zo fijn mogelijke rasp en rasp zo min mogelijk van het wit mee) en pers daarna de citroenen uit
  2. Zet een pan op het vuur met een laagje water en neem een vuurvaste kom die op de pan past, zo dat de kom net boven het water hangt (au bain marie)
  3. Zorg dat het water heet is en zet dan het vuur laag
  4. Doe de suiker met de boter en het citroenrasp in de kom en roer tot de boter gesmolten is
  5. Voeg dan de helft van het citroensap toe en haal de kom uit de pan
  6. Meng dan in een andere kom de eieren met het andere deel citroensap en roer goed door elkaar
  7. Giet nu al roerend dit mengsel bij het botermengsel en blijf goed roeren
  8. Zet de kom terug op de pan en blijf het mengsel regelmatig roeren
  9. Het mengsel zal nu steeds dikker worden (10-15 minuten)
  10. Haal bij de goede dikte de kom van de pan en zeef de curd als je geen kleine stukjes erin wil, zo zeef je de schil eruit
  11. Laat dan de curd verder afkoelen en bewaar de curd in de koelkast

Sinaasappelcurdsinaasappelcurd

  • Op dezelfde manier maak je sinaasappelcurd, ook erg lekker als vulling van een taart bv
  • Vervang de citroenen door 2 sinaasappels, ook biologisch en/of boen de schil heel erg goed schoon met warm water.
  • Maak de sinaasappelcurd verder op dezelfde manier als de lemoncurd.
5 from 1 reviews
Lemoncurd taartvulling
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Taart en Koek
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 2 citroenen (biologisch en goed schoongeboend)
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram roomboter
Bereiding
  1. Rasp eerst de schil van de citroen (neem een zo fijn mogelijke rasp en rasp zo min mogelijk van het wit mee) en pers daarna de citroenen uit
  2. Zet een pan op het vuur met een laagje water en neem een vuurvaste kom die op de pan past, zo dat de kom net boven het water hangt (au bain marie)
  3. Zorg dat het water heet is en zet dan het vuur laag
  4. Doe de suiker met de boter en het citroenrasp in de kom en roer tot de boter gesmolten is
  5. Voeg dan de helft van het citroensap toe en haal de kom uit de pan
  6. Meng dan in een andere kom de eieren met het andere deel citroensap en roer goed door elkaar
  7. Giet nu al roerend dit mengsel bij het botermengsel en blijf goed roeren
  8. Zet de kom terug op de pan en blijf het mengsel regelmatig roeren
  9. Het mengsel zal nu steeds dikker worden (10-15 minuten)
  10. Haal bij de goede dikte de kom van de pan en zeef de curd als je geen kleine stukjes erin wil, zo zeef je de schil eruit
  11. Laat dan de curd verder afkoelen en bewaar de curd in de koelkast

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.