fbpx

Komkommersalade

0

Komkommersalade is naast tomatensalade en eiersalade 1 van de salades die het vaakst op tafel komt denk ik. Als bijgerecht bij de maaltijd maar bij BBQ’s in de zomer ook een salade die je vaak op tafel ziet staan. Je kunt de komkommersalade met of zonder schil maken en je kunt er voor kiezen om de zaadlijsten eruit te scheppen met een lepel, daar zit het meeste vocht in en soms wil je dat niet in de salade.

Voor deze komkommersalade heb ik de komkommer geschild, in de lengte gehalveerd en met een lepel de zaadlijsten eruit geschraapt. Daarna in halve plakjes gesneden.

Komkommersalade recept

  • 2 komkommers
  • 2 eetlepels verse dille fijngesneden
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout

Komkommersalade maken

  1. Schil de komkommers en snijd ze in de lengte door de midden en haal met een lepel de zaadlijsten eruit
  2. Snijd de komkommer dan in halve plakjes, niet te dun
  3. Doe de komkommer in een om en voeg de azijn, de suiker en wat peper en zout toe en roer door
  4. Snijd de dille fijn en roer deze ook door de komkommersalade en proef na
  5. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper
5 from 1 reviews
Komkommersalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Salades
Ingrediënten
  • 2 komkommers
  • 2 eetlepels verse dille fijngesneden
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout
Bereiding
  1. Schil de komkommers en snijd ze in de lengte door de midden en haal met een lepel de zaadlijsten eruit
  2. Snijd de komkommer dan in halve plakjes, niet te dun
  3. Doe de komkommer in een om en voeg de azijn, de suiker en wat peper en zout toe en roer door
  4. Snijd de dille fijn en roer deze ook door de komkommersalade en proef na
  5. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.