fbpx

Tiramisu

0

Tiramisu is een echt Italiaans nagerecht gemaakt van Italiaanse lange vingers, mascarpone en koffie. Er gaan diverse recepten de ronde, recepten met en zonder ei en recepten met met en zonder drank erin, je kunt zelf uitproberen wat jij zelf lekker vind. Ik zet hieronder mijn favoriete recept van tiramisu neer.Dit recept is met eidooiers maar zonder alcohol. Je kunt aan de koffie eventueel een scheut marsala toevoegen, deze drank word vaak gebruikt bij tiramisu. Wil je geen ei gebruiken laat de eidooiers dan weg en neem 200 ml slagroom die je opklopt, voeg daar dan de mascarpone aan toe, maak de tiramisu verder zoals hieronder beschreven.

Tiramisu recept

  • 500 gram mascarpone
  • 150 gram suiker
  • 6 eidooiers
  • 30 Italiaanse lange vingers
  • 300 ml sterke koffie die gezoet is met wat suiker
  • 2 eetlepels cacoapoeder

Tiramisu maken

  1. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een luchtig geheel
  2. Voeg hier de mascarpone aan doe en roer goed door
  3. Doop de Italiaanse lange vingers in de gezoete sterke koffie en leg ze in een schaal tot de bodem bedekt is
  4. Verdeel hierover de helft van het mascarpone mengsel en doop dan de andere helft van de lange vingers ook in het koffiemengsel en leg deze op het mascarpone mengsel
  5. Verdeel nu de andere helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en strooi hier de cacoa overheen tot de hele bovenkant bedekt is met een laag cacoa (gebruik een klein zeefje omde cacoa goed te verdelen )
  6. Zet de schaal minimaal 2 uur in de koelkast alvorens te serveren
5 from 1 reviews
Tiramisu
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Nagerecht
Ingrediënten
  • 500 gram mascarpone
  • 150 gram suiker
  • 6 eidooiers
  • 30 Italiaanse lange vingers
  • 300 ml sterke koffie die gezoet is met wat suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
Bereiding
  1. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een luchtig geheel
  2. Voeg hier de mascarpone aan doe en roer goed door
  3. Doop de Italiaanse lange vingers in de gezoete sterke koffie en leg ze in een schaal tot de bodem bedekt is
  4. Verdeel hierover de helft van het mascarpone mengsel en doop dan de andere helft van de lange vingers ook in het koffiemengsel en leg deze op het mascarpone mengsel
  5. Verdeel nu de andere helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en strooi hier de cacao overheen tot de hele bovenkant bedekt is met een laag cacao (gebruik een klein zeefje om de cacao goed te verdelen)
  6. Zet de schaal minimaal 2 uur in de koelkast alvorens te serveren

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.