Verse tomatensoep

3 4.105

Zelf verse tomatensoep maken is eigenlijk zo eenvoudig dat het echt niet nodig is om een zakje of een pakje te gebruiken als je tomatensoep gaat maken. Dit recept voor tomatensoep staat binnen 30 minuten op tafel en zit boordevol vitamine door de heerlijke verse tomaten. Deze soep is het lekkerste als je heerlijke verse romatomaten of pommodori tomaten gebruikt.

Je hoeft de tomaten niet te ontvellen, de soep blender je aan het eind tot een gladde soep, super makkelijk en snel dus. Ook lekker als je aan het eind voor het opdienen nog een paar verse blaadjes basilicum fijnsnijd en erdoor doet (niet meekoken) of serveer de soep met een schepje zure room en een theelepeltje verse pesto mmm

Verse tomatensoep recept

  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • scheutje olie
  • 1 kg rijpe romatomaten (of pommodori) in stukjes gesneden
  • 1 winterwortel geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 750 ml water
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 3 takjes verse tijm (afgeritst, dus zonder het takje)
  • Zure room en verse basilicumblaadjes (voor bij het serveren)

Verse tomatensoep maken

  1. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en voeg de fijngesneden knoflook en ui toe
  2. Bak kort tot de ui glazig word (niet kleuren)
  3. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee maar zorg dat de tomatenpuree niet verbrand
  4. Giet dan het water erbij samen met de bouillonblokjes en voeg dan de wortelblokjes, tomaat en de tijm toe en breng de soep aan de kook
  5. Zet dan het vuur laag en laat dan nog 20 minuutjes zachtjes doorkoken tot de wortel zacht is (dit hangt af van de grootte van je blokjes)
  6. Zodra de wortel zacht is haal dan de pan van het vuur en blender de soep voorzichtig met een staafmixer tot een gladde soep
  7. Breng op smaak met zout en peper
  8. Serveer de soep met verse blaadjes basilicum en een schepje zure room
Verse tomatensoep

Verse tomatensoep

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Soep
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Recepten

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • scheutje olie
  • 1 kg rijpe romatomaten of pommodori in stukjes gesneden
  • 1 winterwortel geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 750 ml water
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 3 takjes verse tijm afgeritst, dus zonder het takje
  • Zure room en verse basilicumblaadjes voor bij het serveren

Bereiding

  • Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en voeg de fijngesneden knoflook en ui toe
  • Bak kort tot de ui glazig word (niet kleuren)
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee maar zorg dat de tomatenpuree niet verbrand
  • Giet dan het water erbij samen met de bouillonblokjes en voeg dan de wortelblokjes, tomaat en de tijm toe en breng de soep aan de kook
  • Zet dan het vuur laag en laat dan nog 20 minuutjes zachtjes doorkoken tot de wortel zacht is (dit hangt af van de grootte van je blokjes)
  • Zodra de wortel zacht is haal dan de pan van het vuur en blender de soep voorzichtig met een staafmixer tot een gladde soep
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Serveer de soep met verse blaadjes basilicum en een schepje zure room

 

3 Comments
  1. Bert zegt

    Zojuist gemaakt en gegeten heerlijk een aanrader !

  2. […] Dit knoflookbrood is heerlijk bij een salade op een lekkere verse tomatensoep […]

  3. […] is. In de zomermaanden als de courgettes er in overvloed zijn een aanrader om te maken, net als de verse tomatensoep. Je hebt er niet zoveel ingrediënten voor nodig en je kunt naar harte lust variëren met deze […]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.