fbpx

Verse tomatensoep

0

Zelf verse tomatensoep maken is eigenlijk zo eenvoudig dat het echt niet nodig is om een zakje of een pakje te gebruiken als je tomatensoep gaat maken. Dit recept voor tomatensoep staat binnen 30 minuten op tafel en zit boordevol vitamine door de heerlijke verse tomaten. Deze soep is het lekkerste als je heerlijke verse romatomaten of pommodori tomaten gebruikt.

Je hoeft de tomaten niet te ontvellen, de soep blender je aan het eind tot een gladde soep, super makkelijk en snel dus. Ook lekker als je aan het eind voor het opdienen nog een paar verse blaadjes basilicum fijnsnijd en erdoor doet (niet meekoken) of serveer de soep met een schepje zure room en een theelepeltje verse pesto mmm

Verse tomatensoep recept

  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • scheutje olie
  • 1 kg rijpe romatomaten (of pommodori) in stukjes gesneden
  • 1 winterwortel geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 750 ml water
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 3 takjes verse tijm (afgeritst, dus zonder het takje)
  • Zure room en verse basilicumblaadjes (voor bij het serveren)

Verse tomatensoep maken

  1. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en voeg de fijngesneden knoflook en ui toe
  2. Bak kort tot de ui glazig word (niet kleuren)
  3. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee maar zorg dat de tomatenpuree niet verbrand
  4. Giet dan het water erbij samen met de bouillonblokjes en voeg dan de wortelblokjes, tomaat en de tijm toe en breng de soep aan de kook
  5. Zet dan het vuur laag en laat dan nog 20 minuutjes zachtjes doorkoken tot de wortel zacht is (dit hangt af van de grootte van je blokjes)
  6. Zodra de wortel zacht is haal dan de pan van het vuur en blender de soep voorzichtig met een staafmixer tot een gladde soep
  7. Breng op smaak met zout en peper
  8. Serveer de soep met verse blaadjes basilicum en een schepje zure room
5 from 1 reviews
Verse tomatensoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Soep
Serves: 4 personen
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • scheutje olie
  • 1 kg rijpe romatomaten (of pommodori) in stukjes gesneden
  • 1 winterwortel geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 750 ml water
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 3 takjes verse tijm (afgeritst, dus zonder het takje)
  • Zure room en verse basilicumblaadjes (voor bij het serveren)
Bereiding
  1. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en voeg de fijngesneden knoflook en ui toe
  2. Bak kort tot de ui glazig word (niet kleuren)
  3. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee maar zorg dat de tomatenpuree niet verbrand
  4. Giet dan het water erbij samen met de bouillonblokjes en voeg dan de wortelblokjes, tomaat en de tijm toe en breng de soep aan de kook
  5. Zet dan het vuur laag en laat dan nog 20 minuutjes zachtjes doorkoken tot de wortel zacht is (dit hangt af van de grootte van je blokjes)
  6. Zodra de wortel zacht is haal dan de pan van het vuur en blender de soep voorzichtig met een staafmixer tot een gladde soep
  7. Breng op smaak met zout en peper
  8. Serveer de soep met verse blaadjes basilicum en een schepje zure room

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.