Website met heerlijke recepten en kooktips

Arretjescake

0 3.579

Arretjescake is een machtige chocoladecake met koekjes. Er worden meestal gewone biscuitjes gebruikt of volkorenbiscuitjes maar je kunt eventueel ook andere koekjes gebruiken voor de variatie. Arretjescake hoeft niet in de oven dus het is ook nog eens zo klaar. Het moet na het maken alleen even 2 uur in de koelkast opstijven alvorens je het kan snijden.

Je maakt arretjescake in een cakeblik die je invet en bekleed met een stuk bakpapier. Ook is het lekker om eventueel naar wens wat gehakte nootjes toe te voegen. Hieronder het basis recept van arretjescake.

Arretjescake recept

  • 200 gram volkorenbiscuitjes (je kan ook gewone gebruiken)
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram boter
  • 50 gram pure chocolade
  • 60 gram cacoapoeder

Arretjescake maken

  1. Vet een cakeblik in met wat boter en leg er een stuk bakpapier in
  2. Smelt de boter in een pannetje en roer hier dan de cacopoeder en de basterdsuiker doorheen
  3. Smelt de chocolade
  4. Breek de koekjes boven een mengkom en gier hier het boter/suikermengsel bij en ook de gesmolten chocolade
  5. Meng alles goed door elkaar en giet het dan in het cakeblik
  6. Druk het geheel goed aan en zet het in de koelkast voor minimaal 2 uur
  7. Haal de arretjescake dan uit het cakeblik en snijd in plakken
  8. Heerlijk bij een kopje thee
Arretjescake

Arretjescake

5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Porties: 1 cakeblik
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 200 gram volkorenbiscuitjes je kan ook gewone gebruiken
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram boter
  • 50 gram pure chocolade
  • 60 gram cacoapoeder

Bereiding

  • Vet een cakeblik in met wat boter en leg er een stuk bakpapier in
  • Smelt de boter in een pannetje en roer hier dan de cacopoeder en de basterdsuiker doorheen
  • Smelt de chocolade
  • Breek de koekjes boven een mengkom en gier hier het boter/suikermengsel bij en ook de gesmolten chocolade
  • Meng alles goed door elkaar en giet het dan in het cakeblik
  • Druk het geheel goed aan en zet het in de koelkast voor minimaal 2 uur
  • Haal de arretjescake dan uit het cakeblik en snijd in plakken
  • Heerlijk bij een kopje thee

 

Je zou ook graag
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.