Website met heerlijke recepten en kooktips

Paprika wortelsoep met chilipeper

0 5.613

Paprika wortelsoep met chilipeper.  Deze paprika wortelsoep is een pureesoep, dat wil zeggen dat de ingrediënten gepureerd worden in de soep en hierdoor krijg je een gebonden soms wat dikkere soep. Dit kun je zo dik of dun laten/maken als je zelf wil. Vind je de soep te dik doe er dan nog wat extra bouillon bij. Door wat minder of juist wat extra chilipoeder toe te voegen kun je de soep zo pittig maken als je zelf wil.

Paprika wortelsoep recept

  • 5 rode paprika’s zonder zaadjes in stukken gesneden
  • olijfolie om te bakken
  • 3 rode uien geschild en gesneden
  • 4 teentjes knoflook gepeld en gesneden
  • 3 rode chilipepers zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 8 wortels geschild en in blokjes
  • 1 liter groentenbouillon
  • zout en peper

Paprika wortelsoep maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Leg de stukken paprika op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie
  3. Zet in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze 25-30 minuten staan tot de paprika zacht geworden is en een beetje geroosterd
  4. Zet een soeppan op het vuur met wat olijfolie, voeg de ui en knoflook toe en bak op zacht vuur enkele minuten
  5. Voeg dan de pepertjes en de wortelblokjes toe en bak even mee
  6. Haal de paprika uit de oven en doe deze in de pan erbij
  7. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook
  8. Laat 20 tot 30 minuutjes zachtjes koken tot de wortel zacht is
  9. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met wat zout
Paprika wortelsoep met chilipeper

Paprika wortelsoep met chilipeper

3.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 5 rode paprika’s zonder zaadjes in stukken gesneden
  • olijfolie om te bakken
  • 3 rode uien geschild en gesneden
  • 4 teentjes knoflook gepeld en gesneden
  • 3 rode chilipepers zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 8 wortels geschild en in blokjes
  • 1 liter groentenbouillon
  • zoute en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Leg de stukken paprika op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie
  • Zet in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze 25-30 minuten staan tot de paprika zacht geworden is en een beetje geroosterd
  • Zet een soeppan op het vuur met wat olijfolie, voeg de ui en knoflook toe en bak op zacht vuur enkele minuten
  • Voeg dan de pepertjes en de wortelblokjes toe en bak even mee
  • Haal de paprika uit de oven en doe deze in de pan erbij
  • Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook
  • Laat 20 tot 30 minuutjes zachtjes koken tot de wortel zacht is
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met wat zout

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.