Ga terug
–+ servings
Groenten pizza

Groenten pizza

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: PIzza
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 paprika in kleine blokjes gesneden
  • half bakje kastanje champignons in stukjes gesneden
  • 50 gram salami in kleine stukjes gesneden
  • 2 tomaten halveren en dan in hele dunne plakjes gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • klein blikje tomatenpuree
  • theelepel Italiaanse kruiden
  • snufje suiker
  • 100 gram geraspte kaas of mozzarella
  • olie om te bestrijken

Bereiding

  • Snijd de aubergine en courgette in de lengte in dikke plakken, je haalt ongeveer 4 tot 5 plakken ui 1 aubergine/courgette
  • Zet de grillpan op het vuur en laat goed warm worden
  • Bestrijk de plakken courgette en aubergine in met wat olie en leg ze in de grillpan
  • Draai de plakken na 2 minuten een kwartslag en bak weer voor 2 minuten
  • Als het goed is heb je nu aan 1 kant een mooi ruitpatroontje
  • Draai om en herhaal dit ook van de andere kant
  • Leg ze daarna op een bakpapiertje op de bakplaat
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht)
  • Zet een pan op het vuur met wat olie, roerbak hierin de ui, knoflook, champignons en paprika voor een minuut of 5 en voeg dan de stukjes salami toe en roer nog een keer goed door, haal dan de pan van het vuur
  • Voeg een eetlepel water, snufje suiker en de Italiaanse kruiden toe aan de tomatenpuree en roer goed door
  • Besmeer de plakken aubergine en courgette in met de tomatensaus
  • Beleg dan met de dunne halve plakken tomaat
  • Verdeel daaroverheen het paprika/ui/champignon/salami mengsel
  • Bestrooi met wat geraspte kaas of mozzarella en zet in de oven voor 10 minuten
  • Serveer eventueel met een salade