half bakje kastanje champignons in stukjes gesneden
50gramsalami in kleine stukjes gesneden
2tomaten halveren en dan in hele dunne plakjes gesneden
1ui fijngesnipperd
1teentje knoflook fijngehakt
klein blikje tomatenpuree
theelepelItaliaanse kruiden
snufjesuiker
100gramgeraspte kaas of mozzarella
olie om te bestrijken
Bereiding
Snijd de aubergine en courgette in de lengte in dikke plakken, je haalt ongeveer 4 tot 5 plakken ui 1 aubergine/courgette
Zet de grillpan op het vuur en laat goed warm worden
Bestrijk de plakken courgette en aubergine in met wat olie en leg ze in de grillpan
Draai de plakken na 2 minuten een kwartslag en bak weer voor 2 minuten
Als het goed is heb je nu aan 1 kant een mooi ruitpatroontje
Draai om en herhaal dit ook van de andere kant
Leg ze daarna op een bakpapiertje op de bakplaat
Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht)
Zet een pan op het vuur met wat olie, roerbak hierin de ui, knoflook, champignons en paprika voor een minuut of 5 en voeg dan de stukjes salami toe en roer nog een keer goed door, haal dan de pan van het vuur
Voeg een eetlepel water, snufje suiker en de Italiaanse kruiden toe aan de tomatenpuree en roer goed door
Besmeer de plakken aubergine en courgette in met de tomatensaus
Beleg dan met de dunne halve plakken tomaat
Verdeel daaroverheen het paprika/ui/champignon/salami mengsel
Bestrooi met wat geraspte kaas of mozzarella en zet in de oven voor 10 minuten