Go Back
Vegetarische gezonde pizza

Vegetarische gezonde pizza

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingredi├źnten

  • 1 aubergine
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • ┬Ż rode paprika in blokjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 4 eetlepels tomatenblokjes
  • olie/zout/peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bedek een bakplaat met bakpapier
  • Snijd van de aubergine 4 dikke plakken (in de lengte) en leg ze op de bakplaat
  • Bestrooi ze met zout en peper
  • Zet dan een pan op het vuur met een scheutje olie erin en fruit hierin de ui en knoflook
  • Voeg dan de paprika toe en bak ook een paar minuutjes mee
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe en snijd de basilicum in fijne reepjes
  • Breng het tomatenprutje op smaak met zout en peper en voeg dan de basilicum toe (hoe wat achter ter garnering)
  • Verdeel het mengsel over de plakken aubergine en schuif in de oven voor 20 minuten tot de aubergine zacht is
  • Strooi de achtergehouden basilicum erover voor het serveren