Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische gezonde pizza
5
van
2
stemmen
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Totale tijd:
35
minuten
minuten
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
1
aubergine
1
ui gesnipperd
2
teentjes knoflook
½
rode paprika in blokjes
10
blaadjes basilicum
4
eetlepels
tomatenblokjes
olie/zout/peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bedek een bakplaat met bakpapier
Snijd van de aubergine 4 dikke plakken (in de lengte) en leg ze op de bakplaat
Bestrooi ze met zout en peper
Zet dan een pan op het vuur met een scheutje olie erin en fruit hierin de ui en knoflook
Voeg dan de paprika toe en bak ook een paar minuutjes mee
Voeg dan de tomatenblokjes toe en snijd de basilicum in fijne reepjes
Breng het tomatenprutje op smaak met zout en peper en voeg dan de basilicum toe (hoe wat achter ter garnering)
Verdeel het mengsel over de plakken aubergine en schuif in de oven voor 20 minuten tot de aubergine zacht is
Strooi de achtergehouden basilicum erover voor het serveren