Go Back
+ servings
Pompoencake

Pompoencake

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 150 gram gemalen amandelen amandelmeel
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram pompoen geraspt
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in
  • Schil de pompoen en haal de zaadlijsten eruit en rasp dan de pompoen tot je 250 gram geraspte pompoen hebt
  • Doe de eieren samen met de suiker in een beslagkom en mix met de mixer tot een schuimig geheel
  • Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng nogmaals goed door
  • Giet het mengsel nu in de cakevorm en schuif deze in het midden van de oven
  • Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar
  • Laat even afkoelen en stort de cake dan op een taartrooster om verder af te koelen