Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoencake
5
van
2
stemmen
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Totale tijd:
1
uur
uur
5
minuten
minuten
Porties:
1
cake
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
150
gram
bloem
150
gram
gemalen amandelen
amandelmeel
150
gram
suiker
4
eieren
250
gram
pompoen geraspt
1
zakje bakpoeder
1
zakje vanillesuiker
2
theelepels
kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in
Schil de pompoen en haal de zaadlijsten eruit en rasp dan de pompoen tot je 250 gram geraspte pompoen hebt
Doe de eieren samen met de suiker in een beslagkom en mix met de mixer tot een schuimig geheel
Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng nogmaals goed door
Giet het mengsel nu in de cakevorm en schuif deze in het midden van de oven
Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar
Laat even afkoelen en stort de cake dan op een taartrooster om verder af te koelen