Ga terug
–+ servings
Tomatensaus

Basis Tomatensaus

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Saus
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 portie
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 ui geschild en grof gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kilo tomaten in 4en gesneden mag gewoon met schil
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 takjes tijm
  • Snuf suiker optioneel
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Neem een bakplaat en doe hier een scheutje olijfolie om te bakken op
  • Verdeel de ui, knoflook en in 4en gesneden tomaat over de plaat en leg de tijm en rozemarijnblaadjes ertussen (blaadjes van het takje ritsen)
  • Zet de bakplaat in zijn geheel in de oven voor ongeveer 40 minuten en doe alles daarna in een hoge pan
  • Maak met een staafmixer er een gladde saus van
  • Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel een snuf suiker toe voor de zuurbalans
  • Je kunt nu de saus verder verwerken