Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basis Tomatensaus
5
van 1 stem
Afdrukken
Pin
Gang:
Saus
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Totale tijd:
1
uur
uur
Porties:
1
portie
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
1
ui geschild en grof gesneden
2
tenen
knoflook
1
kilo tomaten in 4en gesneden
mag gewoon met schil
1
takje rozemarijn
6
takjes tijm
Snuf suiker
optioneel
Zout en peper naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Neem een bakplaat en doe hier een scheutje olijfolie om te bakken op
Verdeel de ui, knoflook en in 4en gesneden tomaat over de plaat en leg de tijm en rozemarijnblaadjes ertussen (blaadjes van het takje ritsen)
Zet de bakplaat in zijn geheel in de oven voor ongeveer 40 minuten en doe alles daarna in een hoge pan
Maak met een staafmixer er een gladde saus van
Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel een snuf suiker toe voor de zuurbalans
Je kunt nu de saus verder verwerken