Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Blini beslag
5
van
2
stemmen
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
1
uur
uur
25
minuten
minuten
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
200
gram
bloem of boekweitmeel
Half zakje gedroogde gist
3,5 gram
2
eieren
250
ml
melk
1
theelepel
suiker
Snuf zout
Bereiding
Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg de gist, de suiker en het zout toe en roer goed door
Verwarm de melk tot handwarm in een steelpannetje of de magnetron
Splits de eieren en roer de lauwe melk door de eidooiers
Voeg dit mengsel nu bij het bloemmengsel en roer goed door
Denk het beslag af en laat het een uur rusten
Klopt na een uur de eiwitten op tot stijve pieken en spatel dit daarna door het beslag het
Verhit een koekenpan en vet deze in met wat olie of boter
Giet kleine hoopjes beslag in de pan van ongeveer 1cm dik
Bak de blini’s op matig vuur om en om mooi goudbruin (ongeveer 1-2 minuten aan elke kant)
Haal de blini’s dan uit de pan en laat afkoelen op een bord
Beleg de blini’s naar wens zodra deze afgekoeld zijn