Go Back
Blinibeslag

Blini beslag

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem of boekweitmeel
  • Half zakje gedroogde gist 3,5 gram
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel suiker
  • Snuf zout

Bereiding

  • Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg de gist, de suiker en het zout toe en roer goed door
  • Verwarm de melk tot handwarm in een steelpannetje of de magnetron
  • Splits de eieren en roer de lauwe melk door de eidooiers
  • Voeg dit mengsel nu bij het bloemmengsel en roer goed door
  • Denk het beslag af en laat het een uur rusten
  • Klopt na een uur de eiwitten op tot stijve pieken en spatel dit daarna door het beslag het
  • Verhit een koekenpan en vet deze in met wat olie of boter
  • Giet kleine hoopjes beslag in de pan van ongeveer 1cm dik
  • Bak de blini’s op matig vuur om en om mooi goudbruin (ongeveer 1-2 minuten aan elke kant)
  • Haal de blini’s dan uit de pan en laat afkoelen op een bord
  • Beleg de blini’s naar wens zodra deze afgekoeld zijn