Go Back
+ servings
Banaan muffin

Banaan muffin

4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 10 -12
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 3 rijpe bananen gepureerd
  • 50 gram fijne suiker
  • 190 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 gram zout
  • 1 ei
  • 75 gram boter

Voor de topping

  • 15 gram bloem
  • 20 gram boter
  • Theelepel kaneelpoeder
  • 75 gram bruine suiker
  • 10 pecannoten fijngehakt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Maak de bananen fijn met de staafmixer of met een vork
  • Smelt de boter (voor het beslag) in de magnetron of in een steelpannetje en voeg dit samen met de suiker bij de fijngemaakte banaan
  • Voeg dan de bloem, het zout en het ei toe en roer met een garde goed door
  • Voeg als laatste het bakpoeder toe en meng goed door elkaar (niet te lang mixen)
  • Neem een cupcake of muffin vorm en doe hier de muffin papiertjes in en verdeel het beslag over de vormpjes, je haalt er tussen de 10 en 12 muffins uit
  • Heb je geen muffin papiertjes vet dan het bakblik goed in en doe het beslag rechtstreeks in de muffin vorm
  • Maak nu het kruimeldeeg voor de topping door de koude boter tussen je vingers te rollen samen met de andere ingrediënten (suiker, kaneel, bloem en fijngehakte pecannoten)
  • Je moet het deeg dus niet echt kneden maar een los kruimeldeeg krijgen
  • Verdeel dit kruimeldeeg nu over het muffin beslag en zet de muffins in de oven voor ongeveer 20 minuten
  • Prik dan met een sate prikker in het midden van de muffin, komt deze er droog uit dan zijn de muffins klaar
  • Laat uit het bakblik verder afkoelen