Maak de bananen fijn met de staafmixer of met een vork
Smelt de boter (voor het beslag) in de magnetron of in een steelpannetje en voeg dit samen met de suiker bij de fijngemaakte banaan
Voeg dan de bloem, het zout en het ei toe en roer met een garde goed door
Voeg als laatste het bakpoeder toe en meng goed door elkaar (niet te lang mixen)
Neem een cupcake of muffin vorm en doe hier de muffin papiertjes in en verdeel het beslag over de vormpjes, je haalt er tussen de 10 en 12 muffins uit
Heb je geen muffin papiertjes vet dan het bakblik goed in en doe het beslag rechtstreeks in de muffin vorm
Maak nu het kruimeldeeg voor de topping door de koude boter tussen je vingers te rollen samen met de andere ingrediënten (suiker, kaneel, bloem en fijngehakte pecannoten)
Je moet het deeg dus niet echt kneden maar een los kruimeldeeg krijgen
Verdeel dit kruimeldeeg nu over het muffin beslag en zet de muffins in de oven voor ongeveer 20 minuten
Prik dan met een sate prikker in het midden van de muffin, komt deze er droog uit dan zijn de muffins klaar