Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkoolschotel met gehakt uit de oven
5
van
6
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Ovenschotel
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Totale tijd:
45
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Auteur:
ReceptenKoken
Ingrediënten
500
gram
zuurkool
verse of uit een zakje
900
gram
kruimige aardappelen
300
gram
rundergehakt
1
ui fijngesnipperd
1
paprika in kleine blokjes gesneden
3
theelepels
pittige kerriepoeder
1
theelepel
pittige paprikapoeder
Zout naar smaak
Scheutje melk
Klontje roomboter
Scheutje olie om te bakken
200-250
gram
geraspte kaas
bv oven gratin kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Kook de aardappelen met wat zout tot ze gaar zijn
Giet af en stamp fijn
Voeg een klontje roomboter toe en een scheutje melk
Maak hier een puree van, breng eventueel verder op smaak met wat zout
Doe in de tussentijd de zuurkool in een vergiet en spoel even kort af en laat uitlekken
Zet een koekenpan of hapjespan op het vuur met een scheutje olie om te bakken
Bak hierin het gehakt rul samen met de fijngesneden paprika en ui
Voeg dan de kerriepoeder, komijnpoeder en paprikapoeder toe en laat zachtjes meebakken
Breng op smaak met zout
Voeg dan de goed uitgelekte zuurkool toe en verwarm alles goed
Vet nu een ovenschaal in met wat olie of boter
Doe de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal en daar boven op het zuurkool/gehaktmengsel
Dek het af met de overige puree en verdeel hier de geraspte kaas oven
Zet de schotel 15-20 minuutjes in de voorverwarmde oven tot de kaas een beetje gekleurd is
Eet smakelijk