Go Back
Tempurabeslag

Tempurabeslag

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Tempurabeslag
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 250 gram tempurabloem of een andere lichte bloem met zo min mogelijk gluten
  • 0,5 liter ijskoud water bij voorkeur koolzuurhoudend
  • 2 eidooiers
  • Snuf zout

Bereiding

Tempurabeslag maken

  • Zeef de bloem samen met het zout boven een beslagkom
  • Voeg het ijskoude en bij voorkeur koolzuurhoudende water (spa rood) bij de bloem samen met de eidooier en roer kort door elkaar tot een glad beslag (het klopt dat deze vrij dun is)

Tempura maken

  • Verwarm in een diepe pan de olie tot 180 graden (zonnebloemolie of andere olie om in te bakken)
  • Haal de gewenste ingrediënten door de bloem en daarna door het tempurabeslag
  • Laat uitlekken en laat dan in de olie zakken, bak niet teveel tegelijk in 1 keer
  • Bak in enkele minuten tot het beslag goudbruin is en draai dan eventueel het product om
  • Schep met een schuimspaan de tempura uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier
  • Serveer afhankelijk van de ingrediënten gelijk samen met wat sojasaus, chilisaus of pittige sesamsaus