Neem een beslagkom en zeef de bloem samen met het zout boven de beslagkom
Voeg dan het kaneel, de gist en het suiker erbij en meng door elkaar
Mix met de handmixer het lauwwarme water, het bier en de citroensap erdoor
Zodra het beslag goed gemengd is voeg je de uitgelekte rozijnen toe en roer je dit met bv een houten lepel goed door elkaar
Dek de beslagkom dan af met een vochtige theedoek en zet deze op een tochtvrije en warme plaats weg om te rijzen
Laat het beslag minimaal een uur rijzen tot deze in volume is verdubbelt
Als het beslag gerezen is kun je de oliebollen gaan bakken
Oliebollen bakken:
Verhit de olie in een frituurpan of andere ruime pan tot 180 graden
Maak met behulp van de ijsknijper (of 2 lepels) een bol van het beslag en laat deze in de olie zakken
Voeg niet teveel oliebollen in 1x toe aan de hete olie
Bak de oliebollen in 5 tot 8 minuten goudbruin, als het goed is draaien de oliebollen vanzelf halverwege om (anders even helpen met draaien)
Zodra de oliebollen goed zijn schep je deze met een schuimspaan uit de olie en laat je deze op een stuk keukenpapier met daaronder wat kranten uitlekken
Bestrooi de oliebollen direct met wat poedersuiker. Bestrooi nogmaals met poedersuiker net voor het serveren