Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Speculaas maken
5
van
4
stemmen
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
1
dag
dag
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Totale tijd:
1
dag
dag
35
minuten
minuten
Porties:
14
personen
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
150
gram
donkere basterdsuiker
300
gram
bloem
6
theelepels
speculaaskruiden
150
gram
koude roomboter in blokjes
4
eetlepels
melk
1
theelepel
bakpoeder
snuf zout
extra: 1 ei en scheutje melk om mee te bestrijken plus 2 eetlepels amandelen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden
Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneed dit kort en stevig door tot er een samenhangende deegbal ontstaat
Maak er een rechthoekige platte dikke plak van en verpak dit in plasticfolie en leg een nacht in de koelkast (bij voorkeur in ieder geval 2 uur)
Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit tot een dikke rechthoekige plak van ongeveer 1 cm dik
Strooi wat bloem op het aanrecht voordat je het deeg gaat uitrollen zodat het deeg niet blijft plakken
Leg de uitgerolde plak speculaas nu op een met bakpapier beklede bakplaat
Doe een scheutje melk in een bakje, klop deze met een vork los en voeg een paar eetlepels melk toe en bestrijk hiermee het speculaasdeeg
Verdeel nu de halve amandelen over de speculaas en bestrijk nogmaals met het ei/melk mengsel
Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven van 170 graden voor ongeveer 30-35 minuten
Haal dan de speculaas uit de oven en laat goed afkoelen. Breek de speculaas dan in brokken