Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozen plaatkoek
4.72
van
7
stemmen
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Totale tijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Porties:
1
plaatkoek
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
Bodem:
125
gram
roomboter
ijskoud en in blokjes gesneden
150
gram
bloem
40
gram
poedersuiker
snuf zout
Vulling:
30
gram
bloem
200
gram
amandelspijs
60
gram
suiker
115
gram
roomboter
op kamertemperatuur
2
grote eieren
8
abrikozen
gehalveerd en ontpit
snufje
zout
50
gram
amandelschaafsel
Bereiding
Verwarm de oven voor op180 graden
Maak de bodem door alle ingrediënten voor de bodem tot een deeg te kneden
Vet hek bakblik in en verdeel het deeg over de bodem en druk goed
Zet het bakblik in het midden van de oven voor 20 minuten en haal dan het bakblik uit de oven
Was de abrikozen, droog ze af en snijd ze door de helft en haal de pitten eruit
Neem een beslagkom, voeg de zachte boter en de suiker toe en verkruimel het amandelspijs erboven en mix met een handmixer goed door elkaar
Voeg een snuf zout, de eieren en de bloem toe en mix nogmaals goed tot een glad beslag
Leg de halve abrikozen op de net afgebakken bodem (bolle kant naar boven) en verdeel daaroverheen het beslag.
Strooi dan het amandelschaafsel erover en zet dan weer in het midden van de oven voor nog eens 35-40 minuten
Haal de abrikozen plaatkoek dan uit de oven en laat afkoelen alvorens aan te snijden