Scheutje milde olijfolie of zonnebloemolieneutrale smaak
2eetlepelsstroopdit is optioneel
Bereiding
Pannenkoekenbeslag maken
Neem een beslagkom en doe hierin de melk, de eieren, een snuf zout en een klein scheutje neutrale olijfolie of zonnebloemolie en roer met een garde goed door
Zeef de bloem nu boven de melk en mix dit tot een glad beslag. Voeg eventueel de stroop toe en meng nogmaals goed door elkaar
Het pannenkoekenbeslag is nu klaar voor gebruik
Pannenkoeken bakken
Zet een koekenpan op het vuur met een klontje boter of een scheutje olie
Zodra de boter heet en gesmolten is voeg je een schep pannenkoekenbeslag toe en rol je de pan heen en weer zodat het beslag over de pan verdeelt is
Bak nu 1 kant tot deze goudbruin is (speel een beetje met het vuur, die moet niet te hoog maar ook niet te laag staan)
Zodra de ene kant goudbruin is draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant bruin
Leg nu de pannenkoek op een bord en denk deze af door een ander bord er op zijn kop op te leggen, zo hou je de pannenkoeken warm tot je al het beslag opgebakken hebt en je de pannenkoeken gaat eten.