Rasp 1 theelepel van de sinaasappelschil en snijd ook een paar sliertjes van de schil af ter garnering straks
Neem een steelpan en doe hierin de suiker, de melk, slagroom en het opengesneden vanillestokje (schraap de zaadjes er ook uit en doe die er ook bij) en verwarm tot net onder het kookpunt.
Verwijder dan het vanillestokje en kluts de eidooiers
Giet langzaam al roerend de warme melk erbij en roer dan de sinaasappellikeur en de theelepel sinaasappelrasp erdoor
Verdeel het mengsel nu over 4 ovenschaaltjes en zet ze in een ovenschaal, vul de ovenschaal dan met heet water tot de schaaltjes voor ¾ onder staan
Zet de ovenschaal in de oven voor 45 minuten, haal ze dan uit de oven en laat ze helemaal afkoelen in de koelkast
Bestrooi dan met (riet) suiker en brand de suiker met een creme brulee brander tot deze knapperig word
Garneer dan met de achtergehouden sinaasappelschil en serveer direct