Go Back
+ servings
kokosrijst met mango

Kokosrijst met mango

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 100 gram paprijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml gewone melk
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 a 2 eetlepels suiker
  • 1 mango
  • 2 blaadjes munt

Bereiding

  • Doe de kokosmelk samen met de gewone melk in een pan en breng aan de kook
  • Voeg dan de paprijst toe en kook zoals op de verpakking staat aangegeven
  • Zet in de tussentijd een koekenpan op het vuur en doe zodra de pan warm geworden is een eetlepel kokosrasp in de pan e “bak”tot de kokos lichtbruin begint te kleuren, hou de pan wel in beweging want de kokos verbrand snel
  • Zodra de kokos bruin is direct op een bord gieten, deze kokos is straks voor de garnering
  • Breng zodra de rijst klaar is op smaak mer 1 a 2 eetlepels suiker (kijk zelf wat je lekker vind)
  • Roer ook een eetlepel geraspte kokos toe (niet de bruine)
  • Schil de mango en snijd in mooie blokjes
  • Snijd de munt in dunne reepjes
  • Maak nu met een ijsknijper (of 2 lepels) een mooie bol van de paprijst en leg deze op een bord
  • Leg de blokjes mango er naast
  • Strooi de gebruinde kokos en de fijngesneden munt over de rijst en serveer
  • Eet smakelijk