Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Tzatziki
5
van
2
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Dips en Tapenade
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Totale tijd:
25
minuten
minuten
Auteur:
Recepten
Ingrediënten
½
komkommer
500
ml
Griekse yoghurt
dikke bij voorkeur met 10% vet
2
á 3 teentjes knoflook
1
theelepel
munt gedroogd of 1 eetlepel verse muntblaadjes fijngesneden
Scheutje goede olijfolie
Snufje
zout en vers gemalen peper
Bereiding
Was en schil de komkommer en rasp deze fijn met de keukenmachine of met een mandoline
Strooi er wat zout over en roer goed door, doe de komkommer rasp dan in een vergiet en laat even staan
Het vocht komt nu los uit de komkommer (door het zout), duw met de bolle kant van een lepel nu goed het vocht uit de komkommer
Doe de yoghurt in een kom en rasp de knoflookteentjes fijn, doe deze bij de yoghurt
Voeg een scheut olijfolie toe en de munt en roer goed door
Doe de komkommerrasp erbij en roer goed door
Breng op smaak met vers gemalen peper en zout en laat minimaal een paar uur trekken
Proef dan nogmaals na en breng eventueel nog wat meer op smaak