Ga terug
tzatziki

Tzatziki

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Dips en Tapenade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Auteur: Recepten

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 500 ml Griekse yoghurt dikke bij voorkeur met 10% vet
  • 2 á 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel munt gedroogd of 1 eetlepel verse muntblaadjes fijngesneden
  • Scheutje goede olijfolie
  • Snufje zout en vers gemalen peper

Bereiding

  • Was en schil de komkommer en rasp deze fijn met de keukenmachine of met een mandoline
  • Strooi er wat zout over en roer goed door, doe de komkommer rasp dan in een vergiet en laat even staan
  • Het vocht komt nu los uit de komkommer (door het zout), duw met de bolle kant van een lepel nu goed het vocht uit de komkommer
  • Doe de yoghurt in een kom en rasp de knoflookteentjes fijn, doe deze bij de yoghurt
  • Voeg een scheut olijfolie toe en de munt en roer goed door
  • Doe de komkommerrasp erbij en roer goed door
  • Breng op smaak met vers gemalen peper en zout en laat minimaal een paar uur trekken
  • Proef dan nogmaals na en breng eventueel nog wat meer op smaak