Ga terug
+ servings
Klassieke ceasar salade

Klassieke ceasar salade

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Salades
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 2 -3 personen
Auteur: Recepten

Ingrediënten

Salade

  • 1 krop romanasla
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 50 gram vers geschaafde parmezaanse kaas
  • 2 witte of bruine boterhammen in blokjes gesneden
  • 2 plakken bacon/spek om uit te bakken

Dressing

  • 1 eidooier
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ansjovisfilet fijngesneden
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ eetlepel worcestersaus
  • 50 ml zonnebloem olie
  • 50 ml olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Meng de olie met het geperste teentje knoflook en meng dit door de broodblokjes
  • Leg de broodblokjes (croutons) op een bakplaat en zet ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten tot ze lekker knapperig zijn
  • Zet in de tussentijd een koekenpan op het vuur en bak hier de bacon/spek goed in uit tot de spek knapperig word, je moet het echt goed uitbakken zodat je het kan breken (dit kan eventueel ook in de oven na de croutons, zet de oven dan op 200 graden en leg de plakken spek op de bakplaat en bak minimaal 15 minuten) laat daarna uitlekken op keukenpapier
  • Was de sla en scheur de slabladeren in grove stukken en doe het in een grote schaal
  • Maak een dressing door 1 eidooier te mengen met de mosterd, azijn en het uitgeperste teentje knoflook en roer alles goed door Terwijl je blijft roeren voeg je druppelsgewijs de olie toe tot je een dikke romige dressing krijgt
  • Voeg dan de worcestersaus en de ragfijngesneden ansjovies toe en maak hier de sla mee aan
  • (eventueel kun je ook alles in de keukenmachine tegelijk mengen tot een gladde saus)
  • Verdeel de sla dan over de borden en bestrooi met de croutons, parmezaan schilfers en de in stukjes gebroken uitgebakken spek