1winterwortelgeschild en in kleine blokjes gesneden
2stengels bleekselderij in kleine stukjes
1grote ui gesnipperd
50grampancetta of magere spekreepjes
150mlrode wijn
1/2klein blikje tomatenpuree
400gramgepelde tomaten stukjes
2takjes tijm
150mlwater
peper en zout
olie
1laurierblaadje
1runderbouillon blokje
Bereiding
Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de spekjes samen met het rundergehakt en rul het gehakt met een vork
Voeg dan de gesnipperde ui, knoflook, bleekselderij en wortel toe en bak even mee
Voeg dan de helft van een klein blikje tomatenpuree toe en bak kort mee
Blus af met rode wijn en laat even doorkoken
Voeg dan het water, het laurierblaadje, de tijm en het bouillonblokje toe en breng aan de kook, roer goed door en zet op zacht vuur met de deksel op de pan
Laat minimaal 2 uur zachtjes pruttelen, pas op voor aanbranden dus roer regelmatig door