Ga terug
Zelf mayonaise maken

Mayonaise maken

5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediƫnten

  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • citroensap
  • 300 ml milde olijfolie eventueel goede zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Zorg dat alle ingrediĆ«nten op kamer temperatuur zijn als je mayonaise wil gaan maken.
  • Zet een grote kom op een een natte theedoek en duw de theedoek om de kom zodat deze stabiel blijft staan, dan kan je beginnen.
  • Doe de eidooiers met een snuf zout, peper, de mosterd en 2 eetlepels azijn in de kom en roer goed door
  • Blijf met een garde kloppen/roeren en voeg nu druppelsgewijs de olie toe, dit moet zeker in het begin echt druppelsgewijs gebeuren anders gaat de mayonaise schiften
  • Zodra alle olie op is proef je de mayonaise, breng op smaak met wat citroensap, zout en peper
  • Is de mayonaise te dik dan kan je deze af slappen met wat water