Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hazelnoot schuimgebak rol
5
van
4
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Koek, Taart &
Voorbereidingstijd:
20
minuten
minuten
Bereidingstijd:
18
minuten
minuten
Totale tijd:
38
minuten
minuten
Porties:
1
rol
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
4
eiwitten
250
gram
suiker plus wat extra
1
tl
maïzena
1
tl
azijn
100
gram
verse hazelnoten fijngehakt
250
ml
slagroom
2
eetlepels
suiker
1
zakje slagroom versteviger bv klopfix
1
zakje oploskoffie mokka
Bereiding
Verwarm eerst de oven voor op 190 graden
Neem een vetvrije beslagkom, doe hier de 4 eiwitten in en sla deze stijf
Zodra het eiwit wat steviger word en witte pieken gaat vormen giet dan de suiker er langzaam bij terwijl je blijft kloppen
Klop het eiwit tot je de beslagkom op zijn kop kan houden zonder dat het eiwit eruit loopt
Voeg vervolgens een theelepel maïzena en een theelepel azijn toe en meng nogmaals goed door
Als laatste roer je 80 gram fijn gehakte hazelnoten erdoor (20 gram achterhouden)
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Verdeel het eiwitmengsel over de plaat in een rechthoek ter grootte van de bakplaat en strijk glad
Zet de bakplaat 18 minuten in de voorverwarmde oven
Na de eerste 11 minuten moet je de oven op 160 graden zetten (totaal dus 11 minuten op 190 graden en 7 minuten op 160 graden)
Leg in de tussentijd een theedoek op het aanrecht met daar bovenop een vel bakpapier
Strooi wat suiker op het bakpapier
Als het eiwit (meringue) uit de oven komt kiep je deze op zijn kop op het besuikerde bakpapier die op een theedoek ligt
De onderkant van de meringue komt dus bovenop te liggen
Het bakpapier waarop de meringue gebakken is laat je ook gewoon zitten
Laat de meringue 2 uur op deze manier afkoelen
Trek nu voorzichtig de bovenste laag bakpapier er vanaf
Klop de slagroom samen met het zakje klopfix en de 2 eetlepels suiker stijf
Voeg als laatste het zakje mokka oploskoffie toe en mix nogmaals door
Smeer de meringue rol in met het slagroom/mokkamengsel
Strooi er de laatste achtergehouden gehakte hazelnoten overheen
Rol de meringue nu voorzichtig op met behulp van de theedoek
Snijd er vervolgens plakken van