250gramzelfrijzend bakmeelop bloem met ½ zakje bakpoeder gemengd
250grameidit zijn ongeveer 5 medium eieren
Optioneel rasp van een halve citroen
Bereiding
Cakebeslag maken
Klop de boter met de suiker in enkele minuten tot een zacht zalfachtig mengsel
Voeg 1 voor 1 de eieren toe terwijl je het mengsel blijft kloppen
Als alle eieren zijn opgenomen zeef je de bloem boven het mengsel en spatelt het kort door elkaar
Nu is het beslag klaar om te bakken
Cake bakken
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een bakblik in
Maak het cakebeslag zoals hierboven beschreven
Giet het beslag in het cakeblik en schuif de cake in het midden van de voorverwarmde oven op een rooster
Bak de cake in ongeveer 40-50 minuten gaar (controleer met een sateprikker of de cake gaar is, dit doe je door in het midden van de cake te prikken en komt de prikker en schoon uit dan is de cake gaar, zit er nog nat beslag aan dan de baktijd iets verlengen)
Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen en stort deze dan op een rooster om verder af te koelen