Ga terug
–+ servings
Pompoenkoekjes

Pompoenkoekjes

4.5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 20 koekjes
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel of 200 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eiwit en 1 eidooier
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram pompoen in blokjes gesneden zonder schil
  • 75 gram ongezouten zachte boter
  • 90 gram fijne suiker
  • Poedersuiker om te bestrooien

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Doe de blokjes pompoen in een pannetje, snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes uit de vanillepeulen en doe het allemaal bij de pompoen
  • Giet een heel klein beetje water op de pompoen en zet op het vuur, kook de blokjes pompoen tot deze zacht zijn en giet dan af
  • Haal de vanillepeulen eruit
  • Prak de pompoen fijn met een vork
  • Meng in een kom de bloem, de boter, suiker en de eidooier door elkaar en voeg dan de pompoenpuree toe en meng nogmaals door
  • Neem ongeveer een eetlepel beslag en vorm deze met je handen tot een bol koekje en leg deze op de bakplaat
  • Herhaal dit tot het beslag op is, hou wel genoeg ruimte over tussen de koekjes
  • Roer het eiwit los en smeer met een kwastje de bovenkant van de koekjes
  • Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koekjes in 20-25 minuten af
  • Haal ze dan uit de oven en laat ze op een rooster verder afkoelen
  • Bestrooi de koekjes dan met poedersuiker