Doe de 900 ml melk in een steelpan en voeg de rijst, vanillesuiker en 100 gram suiker toe en breng aan de kook
Laat de rijst met de deksel op de pan een uurtje zachtjes koken tot er een dikke brij ontstaat, haal dan van het vuur en meng de rasp van 1 sinaasappelschil erdoor
Verwarm 1 dl melk tot handwarm en voeg het zachtjes gist en 25 gram suiker toe
Doe de bloem in een kom en giet hierop het melk/gistmengsel en meng tot een soepel deeg
Voeg dan de boter en het zout toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar
Leg dan het deeg afgedekt op een warme plaatst en laat 30 minuten rijzen
Verwarm de oven op 200 graden (hetelucht op 180 graden) en vet de vlaaivorm in met wat boter
Rol het gerezen deeg uit tot een lap van 30cm doorsnede en bekleed hiermee de vlaaivorm
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf en de eidooiers schuimig
Meng de eidooiers door het lauwe rijstmengsel en spatel dan de helft van het eiwitmengsel door de rijst. Giet de rijst in de vorm en bedek met de rest van het eiwit (zowel de rijst als de rand deeg)
Bak de vlaai nu in 30 minuten goudbruin en laat dan afkoelen
Klop de suiker met de suiker op en doe de opgeslagen slagroom in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze. Garneer de rijstevlaai met de opgeklopte suiker en bestrooi met fijn geraspte chocolade