Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bietenstamppot
5
van
4
stemmen
Print
Pin
Gang:
Stamppot
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Totale tijd:
45
minuten
minuten
Servings:
3
personen
Author:
Receptenkoken
Ingrediënten
500
gram
rode bietjes
gekookt in blokjes of reepjes
125
gram
spekblokjes
500
gram
kruimige aardappelen
2
uien gesnipperd
50
gram
roomboter
Zout en peper naar smaak
Evt een scheutje melk
Bereiding
Schil de aardappels en kook deze met wat zout gaar
Zet een koekenpan op het vuur met de boter en bak hierin de uien met de spekjes en laat dit even lekker smoren tot de uien glazig worden
Maak de bietjes warm, stamp de aardappelen en voeg de bietjes toe aan de aardappel
Voeg dan het spekjes/ui mengsel samen met de boter toe en roer door elkaar
Breng op smaak met zout en peper indien nodig en is de stamppot nog niet smeuig genoeg voeg dan een scheutje melk toe
Serveer bv met gehaktballetjes, speklapje of draadjesvlees