Ga terug
+ servings
Salade met rivierkreeftjes en mango

Salade met rivierkreeftjes en mango

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Salade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 12 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 75 gram gemengde sla naar keuze
  • ¼ komkommer
  • ½ mango in blokjes evt diepvries blokjes of bakje verse mangoblokjes bij AH
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • Snuf zout
  • Paar druppels olie
  • 1 volle eetlepel mayonaise of halvanaise
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel vadouvan

Bereiding

  • Rooster de pompoenpitten in de pan met een paar druppels olie en een snufje zout (of 10 minuten in de oven op 180 graden)
  • Was de komkommer goed en snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit
  • Snijd de heften nu nogmaals in de lengte door en snijd de komkommer nu in blokjes
  • Schil en snijd de mango in blokjes
  • Meng de vadouvan met 1 eetlepel water en roer goed door elkaar
  • Meng nu de mayonaise en de chilisaus erdoor en roer tot een glad mengsel
  • Doe de sla in een grote kom samen met de mango, komkommer, dressing en de rivierkreeftjes en meng luchtig door elkaar
  • Verdeel over 2 borden of kommen en strooi de geroosterde en afgekoelde pompoenpitten eroverheen