Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelen uit de oven
4.89
van
9
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Bijgerecht
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Totale tijd:
35
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
1
kg
vastkokende aardappelen
4
eetlepels
neutrale olijfolie om te bakken
1-2
theelepels
zout
3
theelepels
gedroogde rozemarijn
Bereiding
Was de vastkokende aardappelen eerst heel goed. We bakken de aardappelen namelijk met schil.
Droog ze daarna af met een schone theedoek of met keukenpapier en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 2x2 cm.
Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje en leg hier de gesneden aardappelen op.
Bestrooi met wat zout, gedroogde rozemarijn en een goed scheut olijfolie om te bakken.
Hussel dit goed door elkaar en zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de aardappelen in ongeveer 20-25 goudbruin. (of iets langer indien nodig)
Controleer of ze mooi gaar zijn en bestrooi eventueel indien nodig nog met wat zout voor je serveert.