Ga terug
–+ servings
Salade met boerenkool, zoete aardappel, feta en hummusdressing

Boerenkoolsalade met zoete aardappel, feta en hummus dressing

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Salade
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 150 gram verse fijne boerenkool
  • 200 gram spekreepjes
  • 300 gram zoete aardappel geschild en gewassen en in blokjes of reepjes gesneden
  • 1 blik 300 gram kikkererwten
  • 100 gram feta
  • 100 gram hummus kant en klaar of zelf gemaakt
  • Olijfolie om te bakken
  • 1/2 theelepel pittige paprikapoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met een bakpapiertje
  • Leg hier de zoete aardappel blokjes of reepjes op en besprenkel met wat olijfolie om te bakken en de pittige paprikapoeder en hussel door elkaar
  • Zet nu in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten tot de zoete aardappel gaar is, deze mag niet te zacht worden, controleer dus regelmatig even
  • Zet dan een wok of diepe koekenpan op het vuur en bak hierin de spekreepjes tot ze bijna uitgebakken en krokant zijn
  • Voeg dan de verse fijne boerenkool toe en wok deze een minuut of 3 mee terwijl je de boerenkool in beweging houd
  • Laat de kikkererwten uitlekken op een zeef en spoel ze even af met koud water
  • Voeg ze dan ook toe aan de boerenkool en verwarm ze mee in 2 minuten
  • Meng voorzichtig de zoete aardappel erdoor als deze gaar is en zet het vuur dan uit
  • Doe de hummus in een bakje en leng deze aan met wat lauwwarm water tot er een romige dressing ontstaat
  • Verdeel nu de boerenkoolsalade over de borden, besprenkel met de hummus dressing en bestrooi met de fijn gekruimelde feta