Ga terug
+ servings
Gewokte boerenkool

Gewokte boerenkool met zoete aardappel en spekjes

5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 150 boerenkool
  • 150 gram spekjes
  • 400 gram zoete aardappel in blokjes of reepjes
  • pittige Paprikapoeder (ongeveer ½ tot 1 theelepel)
  • Scheutje neutrale olijfolie om mee te bakken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakpapiertje op een bakplaat
  • Verdeel de zoete aardappelreepjes of blokjes over de plaat en besprenkel met wat olie en een goede snuf (pittige) paprikapoeder. Hussel even goed door elkaar
  • Zet de plaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de zoete aardappel in ongeveer 15-20 tot deze beetgaar is (dit hangt af van de dikte en grootte van de stukjes aardappel)
  • Zet nu een wokpan of diepe koekenpan op het vuur en bak hier de spekreepjes lekker in aan
  • Zodra deze een beetje uitgebakken zijn voeg dan de boerenkool toe en wok dit een minuutje of 3 mee
  • Voeg dat de zoete aardappel toe en wok het geheel nog een minuutje door, serveer warm of eet het koud als een salade