Ga terug
+ servings
Zelf pizzadeeg maken

Zelf pizzadeeg maken

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Zelf pizzadeeg maken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4 pizzabodems
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 3 dl lauw water
  • 1 zakje gist
  • 500 gram bloem je kan ook een deel vervangen door griesmeel
  • 1 theelepel zout
  • goede scheut olijfolie

Bereiding

  • Neem een beslagkom en doe hier de bloem in
  • Voeg de gist toe en roer goed door de bloem
  • Voeg dan het zout toe en ¾ deel van het water en een goede scheut olijfolie en roer alles goed door elkaar
  • Kneed nu alles met je handen goed door tot het deeg een bal vormt en voeg eventueel het overige water toe tot je een goede deegbal krijgt
  • Als het deeg nog iets te nat is voeg dan nog wat bloem toe en is het te droog voeg dan nog wat extra water toe
  • Kneed het deeg daarna een minuut of 8 goed door
  • Dek het deeg nu af met aan natte theedoek en zet weg op een warme plaats
  • Laat het deeg in de beslagkom nu rijzen voor een uur
  • Kneed nog eenmaal kort door en daarna is het deeg klaar voor gebruik