Ga terug
+ servings
Zelf tacokruiden maken

Zelf taco kruiden maken

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 potje
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • • 3 theelepels chili poeder
  • • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel gedroogde rode peper
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 3 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten inclusief het zout en de peper goed door elkaar en bewaar de kruidenmix in een goed afgesloten potje met deksel. Ik gebruik zelf van die kleine weck potjes die je met een beugel dicht kunt maken. Ook heel makkelijk te openen en het staat ook nog eens heel erg leuk. Als je jezelf gemaakte taco kruiden luchtdicht bewaard kun je het wel 4 tot 6 maanden goed houden.
  • Je hebt ongeveer 1 afgestreken eetlepel taco kruiden nodig op 250 gram vlees maar begin eerst met iets minder en proef dan even. De 1 vind het lekker met een hele eetlepel, de andere met een halve.