Ga terug
+ servings
Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Stamppot
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 200 gram spekjes
  • 800 gram kruimige geschilde aardappelen
  • 30 gram roomboter of margarine
  • 600 gram fijne gesneden en gewassen rauwe andijvie
  • 150-200 ml melk

Bereiding

  • Kook de aardappelen tot ze gaar zijn
  • Bak in de tussentijd de spekjes uit in een koekenpan met de helft van de boter, zodra de spekjes uitgebakken zijn zet dan het vuur uit/laag
  • Verwarm de melk in een pannetje met de rest van de boter
  • Stamp de aardappelen en meng de melk erdoor tot je een smeuïge puree hebt
  • Meng hier de andijvie door en de uitgebakken spekjes met het spekvet (hou wat spekjes achter om straks over de stamppot rauwe andijvie te strooien)
  • Proef na en breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper
  • Mocht de stamppot te koud zijn verwarm dan heel kort op het vuur maar niet te lang, dan word de andijvie slap en die moet juist knapperig blijven