Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stamppot rauwe andijvie
5
van 1 stem
Afdrukken
Pin
Gang:
Stamppot
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Totale tijd:
35
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
200
gram
spekjes
800
gram
kruimige geschilde aardappelen
30
gram
roomboter of margarine
600
gram
fijne gesneden en gewassen rauwe andijvie
150-200
ml
melk
Bereiding
Kook de aardappelen tot ze gaar zijn
Bak in de tussentijd de spekjes uit in een koekenpan met de helft van de boter, zodra de spekjes uitgebakken zijn zet dan het vuur uit/laag
Verwarm de melk in een pannetje met de rest van de boter
Stamp de aardappelen en meng de melk erdoor tot je een smeuïge puree hebt
Meng hier de andijvie door en de uitgebakken spekjes met het spekvet (hou wat spekjes achter om straks over de stamppot rauwe andijvie te strooien)
Proef na en breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper
Mocht de stamppot te koud zijn verwarm dan heel kort op het vuur maar niet te lang, dan word de andijvie slap en die moet juist knapperig blijven