Ga terug
+ servings
Gevulde puntpaprika met spinazie

Gevulde puntpaprika met spinazie en zoete aardappel

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Gevulde puntpaprika
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • Gevulde puntpaprika recept
  • 2 puntpaprika’s
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt of door de knoflookpers
  • 6 zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 75 gram rijst
  • 1 grote zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
  • Zak babyspinazie gewassen 100 gram
  • Scheutje olijfolie om te bakken
  • Eventueel geraspte kaas naar smaak

Bereiding

  • Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht)
  • Snijd het steeltje van de puntpaprika, halveer de paprika en haal de zaadjes er uit
  • Leg een bakpapiertje op een bakplaat en leg hier de halve puntpaprika’s op
  • Zet de zoete aardappelblokjes op met wat water en zout en breng aan de kook
  • Kook de aardappelblokjes in 2-3 minuten beetgaar en giet dan af
  • Neem een wokpan, doe er een klein scheutje olijfolie in en zet op het vuur
  • Bak nu de gesnipperde ui met de knoflook op zacht vuur glazig
  • Voeg dan de aardappelblokjes toe en bak even mee
  • Doe dan de gewassen babyspinazie erbij en bak 2-3 minuutjes mee tot de spinazie geslonken is
  • Voeg als laatste de rijst en de in reepjes gesneden zongedroogde tomaat toe en roerbak tot alles warm is
  • Vul hiermee de paprika’s en zet dan in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuutjes
  • Bestrooi eventueel de laatste 5 minuten met wat geraspte kaas naar smaak
  • Serveer gelijk zodra ze uit de oven komen