Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde puntpaprika met spinazie en zoete aardappel
5
van
3
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Gevulde puntpaprika
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Totale tijd:
35
minuten
minuten
Porties:
2
personen
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
Gevulde puntpaprika recept
2
puntpaprika’s
2
teentjes knoflook fijngehakt of door de knoflookpers
6
zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes gesneden
1
ui fijngesnipperd
75
gram
rijst
1
grote zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
Zak babyspinazie gewassen
100 gram
Scheutje olijfolie om te bakken
Eventueel geraspte kaas naar smaak
Bereiding
Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven
Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht)
Snijd het steeltje van de puntpaprika, halveer de paprika en haal de zaadjes er uit
Leg een bakpapiertje op een bakplaat en leg hier de halve puntpaprika’s op
Zet de zoete aardappelblokjes op met wat water en zout en breng aan de kook
Kook de aardappelblokjes in 2-3 minuten beetgaar en giet dan af
Neem een wokpan, doe er een klein scheutje olijfolie in en zet op het vuur
Bak nu de gesnipperde ui met de knoflook op zacht vuur glazig
Voeg dan de aardappelblokjes toe en bak even mee
Doe dan de gewassen babyspinazie erbij en bak 2-3 minuutjes mee tot de spinazie geslonken is
Voeg als laatste de rijst en de in reepjes gesneden zongedroogde tomaat toe en roerbak tot alles warm is
Vul hiermee de paprika’s en zet dan in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuutjes
Bestrooi eventueel de laatste 5 minuten met wat geraspte kaas naar smaak
Serveer gelijk zodra ze uit de oven komen