Ga terug
+ servings
Tagliatelle met zalm en venkel

Tagliatelle met zalm en venkel

4.5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Pasta recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 venkel schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden
  • tagliatelle zie verpakking hoeveelheid p.p afhankelijk vers of gedroogde tagliatelle
  • ½ bos verse dille fijngesneden
  • 2 zalmfilets zonder vel in stukjes gesneden
  • 150-200 ml kookroom
  • zout en peper
  • scheutje olie

Bereiding

  • Kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat (dit hangt af of je gedroogde of verse pasta neemt)
  • Maak in de tussentijd de saus met de zalm en venkel
  • Zet een koekenpan of hapjes/wokpan op het vuur met een scheutje olie
  • Roerbak hierin de fijngesneden venkel enkele minuten terwijl je regelmatig even aan de pan schud
  • Voeg dan de blokjes zalm toe en roerbak deze even kort om en om mee, draai voorzichtig om zodat de zalm heel blijft
  • Als alle kanten dichtgeschroeid zijn voeg dan ¾ van de fijngesneden dille en de kookroom toe en breng aan de kook
  • Breng op smaak met wat zout en peper
  • Giet nu de tagliatelle af en verdeel het over 2 borden
  • Verdeel de saus erover en bestrooi met de achtergehouden dille en serveer direct