Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tagliatelle met zalm en venkel
4
van
6
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Pasta recept
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Porties:
2
personen
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
1
venkel schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden
tagliatelle
zie verpakking hoeveelheid p.p afhankelijk vers of gedroogde tagliatelle
½
bos verse dille fijngesneden
2
zalmfilets zonder vel in stukjes gesneden
150-200
ml
kookroom
zout en peper
scheutje olie
Bereiding
Kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat (dit hangt af of je gedroogde of verse pasta neemt)
Maak in de tussentijd de saus met de zalm en venkel
Zet een koekenpan of hapjes/wokpan op het vuur met een scheutje olie
Roerbak hierin de fijngesneden venkel enkele minuten terwijl je regelmatig even aan de pan schud
Voeg dan de blokjes zalm toe en roerbak deze even kort om en om mee, draai voorzichtig om zodat de zalm heel blijft
Als alle kanten dichtgeschroeid zijn voeg dan ¾ van de fijngesneden dille en de kookroom toe en breng aan de kook
Breng op smaak met wat zout en peper
Giet nu de tagliatelle af en verdeel het over 2 borden
Verdeel de saus erover en bestrooi met de achtergehouden dille en serveer direct