Ga terug
–+ servings
Pruimen plaatcake

Pruimen plaatcake

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Plaatcake
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 1 plaatcake
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 150 gram boter op kamer temperatuur
  • 3 eieren op kamer temperatuur
  • Rasp van 1 citroen
  • 125 ml karnemelk
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram gezeefde bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 12 pruimen gehalveerd en ontdaan van de pit
  • Snufje zout
  • Poedersuiker om te bestrooien

Bereiding

  • Doe de boter in de keukenmachine (of mengkom) en voeg de suiker toe. Klop met de keukenmachine of handmixer tot de boter romig en wit geworden is en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe tot alles goed gemengd is
  • Voeg dan de citroenrasp, vanille extract en een snufje zout toe en meng goed door
  • Giet dan de karnemelk erbij en mix dan rustig de bloem erdoor samen met het bakpoeder
  • Vet een brownie bakblik in (van ongeveer 20-25cm) en giet het beslag hierin
  • Verdeel de halve pruimen door ze bovenop het beslag te leggen met de buitenkant naar boven
  • Bak de plaatkoek dan in 50-60 minuten af. Controleer na 50 minuten of de taart al goed is laat anders nog 5-10 minuten in de oven staan.
  • Haal dan uit de oven en laat de cake daarna 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de plaatcake daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taart rooster. Bestrooi voor het serveren de pruimen met poedersuiker.