Go Back
–+ servings
Saltimbocca

Saltimbocca

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Saltimbocca
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters
  • 4 plakjes prosciutto
  • 8-12 blaadjes salie
  • 100 ml witte wijn
  • 20 gram roomboter
  • 4 sateprikkers
  • eetlepel bloem

Bereiding

  • Begin met de kalfsoesters plat te slaan door deze tussen 2 stukjes plasticfolie (slagersfolie) te leggen en met een vleeshamer of met de platte kant van een mes plat te slaan.
  • Leg nu op elke platgeslagen kalfsoester een plak prosciutto en 2 of 3 blaadjes verse salie
  • Rol de kalfsoesters nu op en zet de opgerolde stukjes vlees vast met een sateprikker zodat ze mooi opgerold blijven bij het bakken
  • Zet een koekenpan op het vuur en laat een klontje roomboter heet worden
  • Haal de rolletjes nu door de bloem en leg ze in de hete boter
  • Bak de rolletjes rondom mooi bruin en zet het vuur zachtjes. Bak beiden kanten ongeveer 4-5 minuten tot de binnenkant mooi rose is
  • Haal de rolletjes nu uit de pan en pak ze direct in in aluminiumfolie
  • Giet de witte wijn nu in de pan, zo komen de baksels uit de pan mooi los en krijg je een heerlijke jus
  • Haal nu de sateprikker uit het vlees, snijd de rolletjes in plakjes en leg ze op een bord
  • Zet het vuur nog even hoog onder de pan jus en schep dan een paar eetlepels heerlijke jus over de plakjes saltimbocca
  • Serveer direct